همکاری دانشگاه تربیت مدرس و شهرداری تهران در سامان دهی فضای سبز بوستان ولایت

خلاصه خبر:

در روز چهارشنبه مورخ 25/6/94، جلسه ای با حضوراعضای هیئت رئیسه، مدیران گروه های آموزشی و تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشکده کشاورزی و آقایان دکتر سید مازیار حسینی مشاور ویژه شهردار تهران و مهندس نویریان مدیرکل برنامه ریزی وتوسعه شهری معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران ، در خصوص ساماندهی فضای سبز باغ شهر ولایت برگزار گردید.
جلسه با تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید توسط آقای دکتر مجیدآقاعلیخانی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده، شروع شد.
در ادامه آقای دکتر علی اصغر طالبی، رئیس دانشکده کشاورزی، ضمن خوشامدگویی به حاضرین اظهار امیدواری نمودند که همکاری در زمینه باغ شهر ولایت پایه گذار همکاری پایدار و سازنده بین دانشگاه تربیت مدرس و شهرداری تهران در زمینه های مرتبط با فضای سبز شهری باشد.
ایشان در ادامه همکاری دانشکده کشاورزی و شهرداری تهران را در زمینه مدیریت فضای سبز بوستان ولایت فرصتی طلایی برای بروز و ظهور توانمندی های علمی و عملی اعضای هیئت علمی دانشکده ذکر نمود.
وی افزود: با توجه به اهمیت فضای سبز شهری، دانشگاه تربیت مدرس با همکاری شهرداری تهران در سال 1395 همایشی را تحت عنوان " همایش ملی مدیریت فضای سبز شهری " برگزار خواهد نمود که با توجه به موضوع بسیار مهم تغییر اقلیم و خشکسالی های متوالی این همایش از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
آقای دکتر طالبی در ادامه بر برگزاری جلساتی با حضور اعضای هیئت علمی دانشکده و مدیران و مسئولین بوستان ولایت و بازدید اعضای هیئت علمی از بوستان ولایت تاکید نمود که مورد استقبال آقای دکتر سید مازیار حسینی قرار گرفت و مقرر گردید جلسه بعدی در محل بوستان ولایت تشکیل شود .
سپس آقای دکتر سید مازیار حسینی، مشاور ویژه شهردار تهران، در مورد پروژه باغ شهر ولایت سخنانی را ایراد نمودند .
وی در مورد کاربری های فضای این باغ شهر گفت: 85% از کاربری های فضای باغ شهر ولایت به کاربری های مرتبط با فضای سبز و حدود 15% به سایر موارد مثل کاربری های رفاهی، عمومی و تبلیغاتی اختصاص خواهد یافت. و نیز طرحی تحت عنوان " دهکده سلامت " با یک بیمارستان چندصد تختخوابی در این مجموعه پیش بینی شده است.
وی افزود : بخش های فرهنگی وخدماتی از دیگر قسمت های این باغ شهر خواهدبود که در واقع به چهار زون یا منطقه تقسیم بندی شده است که استفاده کارشناسانه از این چهار منطقه جهت رفاه حال بیشتر شهروندان تهران مورد توجه خواهد بود.
آقای دکتر حسینی گفت: یکی از بزرگترین مسائلی که در شهرداری دیده می شود این است که ما زیرساخت را ایجاد کرده ایم اما همزمان با زیرساخت، آرامش به مردم داده نشده است و یکی از راه های انتقال آرامش، ایجاد فضای سبز است.
ایشان بااشاره به اهمیت مسئله " آب" در ایجاد فضای سبز افزود :توجه به کاشت گونه های خاص گیاهی که آب کمتری مصرف می کنند و " نگهداری فضای سبز" از اهمیت زیادی برخوردار است . شهرداری تمایل دارد در این موضوعات از همکاری و همفکری دانشگاهیان تربیت مدرس کمک بگیرد.
آقای دکتر حسینی تقاضا کرد ابتدا برای طراحی و سپس اجرا و نگهداری فضای سبز باغ شهر ولایت پیشنهاداتی از سوی حاضرین در جلسه ارائه گردد و این روند همفکری و همکاری توسط نمایندگان دو طرف، پیگیری شده و تداوم یابد.
وی گفت: ما بیشتر دنبال این هستیم که ببینیم برای یک کار حرفه ای و اجرایی در چه حوزه هایی می توان از دانشگاه تربیت مدرس کمک گرفت و سپس اگر در کنار آن، کارهای تحقیقاتی و دانشجویی هم باشد هیچ مانعی نخواهیم داشت.
ایشان با بیان خاطره ای بیادماندنی از حضور مقام معظم رهبری در روز افتتاحیه بوستان ولایت که با حضور آقای دکتر خلیلیان، وزیروقت جهادکشاورزی و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، همراه بود سخنان خود را پایان دادند.
سپس اعضای محترم هیئت علمی دانشکده کشاورزی پیشنهادات زیر را ارائه نمودند:
آقای دکتر مرید، مدیر گروه منابع آب : لزوم اهمیت دادن به مسئله حیاتی آب و توجه بیشتر شهرداری به بخش فرهنگی مسئله آب و تغییرالگوی فکری جامعه جهت اهمیت دادن به مسئله آب.
آقای دکتر پزشکی راد،‌عضو هیئت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی: دستاوردهای دانشکده های کشاورزی کشور و یا منطقه در معرض بازدید عموم قرار گیرد.
طراحی، اجرا و حفظ ونگهداری از فضای سبز بصورت اصولی و با مشورت و همفکری دانشگاه های مختلف کشور باشد.
آقای دکتر محرمی پور، عضو هیئت علمی گروه حشره شناسی کشاورزی: با توجه به اینکه بیشترین بخش باغ شهر ولایت به فضای سبز اخصاص خواهد یافت ، برای مقابله با آفات گیاهی از سمپاشی استفاده می شود که باعث آلودگی محیط زیست خواهد شد، لذا دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس برای حفظ پایداری فضای سبز بدون استفاده از سموم شیمیایی آمادگی همکاری دارد.
آقای دکتر یداللهی،عضو هیئت علمی گروه باغبانی‌ : اعلام آمادگی دانشگاهیان دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس برای شرکت در طراحی و اجرای طرح های مختلف کشاورزی به بهترین شکل و با دقیقترین روش.
استفاده از سموم فرموله شده کشاورزی توسط شهرداری
استفاده از همکاری دانشگاه تربیت مدرس در قالب شرکت های دانش بنیان و فناور
آقای دکتر احسانی، عضو هیئت علمی گروه علوم دام : تلفیق حیوان و دام با گیاه و طبیعت در فضاهای سبز سطح شهر
آقای دکتر احمدی، عضو هیئت علمی گروه باغبانی: توجه به بحث" باغبانی درمانی" و تاثیر فضای سبز برسلامت و بهبود روحیه افراد جامعه
آقای دکتر معینی،‌ معاون اداری و مالی دانشکده و عضو هیئت علمی گروه اصلاح نباتات : ایجاد باغ های منحصربفرد گیاهان دارویی و زینتی جهت بازدید عموم برای آشنایی بیشتر مردم
آشنایی مردم با ذخائر ژنتیک گیاهی به شیوه های مختلف توسط شهرداری
اعلام آمادگی جهت طراحی، راه اندازی و نگهداری بزرگ ترین مرکز تکثیر و ریزازدیادی گیاهان کشور
آقای دکتر سامانی، مدیر گروه سازه های آبی: ارائه و تولید ماکت و مدل با هدف مدیریت آب که جنبه های آموزشی و تفریحی خواهد داشت
آقای دکتر بابایی، عضو هیئت علمی گروه باغبانی: در سال 1388 طرحی تحت عنوان "معرفی و شناسایی ارقام ونمونه های سازگارآب و هوای شهر تهران" با همکاری یازده تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور مطرح شد که هنوز در شهرداری مورد استفاده قرار نگرفته است .
استفاده از انرژی های نو
ایجاد یک بوستان با عنوان "ایران کوچک" باگونه های گیاهی و جاذبه های گردشگری، تاریخی و توریستی مناطق مختلف کشور
پس از صحبت های اعضای محترم هیئت علمی دانشکده، جلسه با تاکید بر تداوم همکاری های دوجانبه بین دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس و شهرداری تهران به پایان رسید.

 


25 مهر 1394 / تعداد نمایش : 5376