برگزاری مراسم روز دانشجو در دانشکده کشاورزی

خلاصه خبر: به گزارش روابط عمومی دانشکده، همزمان با شانزدهم آذرماه روز دانشجو مراسم جشنی در سالن اجتماعات شهید خلوتی دانشکده کشاورزی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشکده، همزمان با شانزدهم آذرماه روز دانشجو مراسم جشنی در سالن اجتماعات شهید خلوتی دانشکده کشاورزی برگزار شد.

در این مراسم که هیئت رئیسه دانشکده نیز حضور داشتند پس از تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید و پخش سرود افتخارآمیز جمهوری اسلامی ایران، ابتدا آقای دکتر علی اصغر طالبی، رئیس دانشکده، طی سخنانی گفت: روز 16 آذر را که به دلیل جانفشانی 3 نفر از دانشجویان دانشگاه تهران برای استقلال و آزادی کشور به نام "روز دانشجو" نامگذاری و در تاریخ این کشور ماندگار شده است به دانشجویان عزیز تبریک و تهنیت عرض می­کنم. چرا در بین حوادث و رخدادهای بسیار زیادی که در سال­های پیش از پیروزی انقلاب و در ایام دفاع مقدس در دانشگاه­ها اتفاق افتاد روز 16 آذر به نام روز دانشجو نامگذاری شد؟ احتمالاً حوادث آن ایام را شنیدید یا مطالعه کردید و اطلاع دارید که بعد از کودتای سیاه 28 مرداد 1332، شاه با کمک آمریکا و انگلیس به قدرت برگشت. در آبان ماه همان سال اعلام شد ریچارد نیکلسون معاون رئیس جمهور وقت آمریکا برای دیدار با شاه ایران و تبریک این پیروزی سیاسی،در واقع کودتای سیاه، به ایران خواهد آمد و دانشجویان دانشگاهها نیز تصمیم گرفتند در فضای حکومت نظامی بعد از کودتا در هنگام ورود نیکلسون انزجار و نفرت خود را از کودتا و پشتیبانان آنها اعلام کنند و لذا در روزهای 14 تا 16 آذر درگیریهایی بین نیروهای نظامی و دانشجویان در دانشگاه تهران اتفاق افتاد و این درگیری­ها در روز 16 آذر منجر به شهادت 3 نفر از دانشجویان به نام­های قندچی، بزرگ­نیا و شریعت رضوی شد و از سال 1332 تا حال حاضر دانشجویان سراسر کشور هر ساله مراسمی را در بزرگداشت این روز برگزار کردند.

مهمترین ویژگی که باعت شد 16 آذر در تاریخ این کشور ماندگار شود روحیه مقاومت و ایستادگی و استکبارستیزی دانشجویان این سرزمین در مقابل استکبار جهانی و استبداد خودکامگی رژیم پهلوی علی رغم اختناق شدید و برنامه­ریزی گسترده­ای که رژیم شاه برای انحراف و غفلت نسل جوان از مسایل اساسی کشور و جلب آنها به سمت مسایل بی­ارزش انجام داده بود، ولی روحیه استکبارستیزی توسط نسل جوان و بویژه دانشگاهیان از سال 1332 تا سال 1357 به خوبی حفظ شد و در سال 1357 با رهبری الهی حضرت امام (رض) و پرچمداری دانشگاهیان و اتحاد ملت، رژیم سرسپرده و وابسته شاهنشاهی سرنگون شد و یک تحول اساسی در تاریخ و مسیر کشور به وجود آمد و دریچه­های نور به داخل این ظلمتکده تاریک و وحشتناک یعنی ایران باز شد.

در سالهای قبل از پیروزی انقلاب شرایط برای زندگی انسانی در این کشور بسیار سخت بود. در این کشور موضوعاتی مثل استقلال، آزادی و اندیشه موضوعات غریبی بودند و اگر کسی وارد این وادی­ها می­شد سر از شکنجه­گاههای ساواک در میاورد. رژیم محمدرضا پهلوی آنقدر این ملت را تحقیر کرد که در سوم مرداد سال 1343 مجلس سنای فرمایشی لایحه کاپیتولاسیون را تصویب کرد. به موجب این قانون آمریکایی­ها از مصونیت قضایی برخوردار بودند و حاکم قضایی ایران حق بازخواست و احضار آمریکایی­ها را به سبب جرایمی که مرتکب می­شدند را نداشتند و اگر یک آمریکایی در ایران مرتکب قتل می­شد کسی نمی­توانست از او بازخواست کند.

با پیروزی انقلاب همه قوانین و لوایح ضالمانه ملغی شد و سرنوشت کشور به معنی واقعی در دست ملت قرار گرفت ولی قدرت­های جهانی که تا سال 1357 ایران را حیاط خلوت خود و ژاندارم منطقه و رژيم پهلوی را کاملاً در اختیار اهداف و منافع خود می دانستند شرایط جدید و پیروزی مردم را در انقلاب 57 برنتافتند و رژیم بعث عراق و صدام حسین را تحریک کردند تا به ایران حمله کنند و آن را به انواع سلاح­های پیشرفته مجهز کردند و جنگی را به ایران تحمیل کردند که باعث نابودی بخش اعظم زیر ساخت های اقتصادی ایران شد و بیش از 200000 نفر عمدتاً از جوانان این کشور به شهادت رسیدند و صدها هزار نفر مجروح و جانباز شدند که هنوز آثار این جنگ را در کشور می­شود ملاحظه کرد. قطعاً جوانان دانشجو همچنان که در پیروزی انقلاب پرچمدار بودند در دفاع از این سرزمین مقدس هم در خطوط مقدم جبهه به نبرد با استکبار جهانی و مزدوران آنها در منطقه پرداختند و کشور را در مقابل همه ی قدرت­های جهانی حفظ کردند.

سپس آقای دکتر طالبی به ذکر خاطراتی از ایام دانشجویی پرداخت و در پایان سخنانش برای دانشجویان آرزوی توفیق و سربلندی نمود.

پس از سخنان رئیس دانشکده، تریبون آزاد دانشجویی برگزار شد و دانشجویان به بیان مشکلات، مسائل، دیدگاه ها و دغدغه های دانشجویی، سیاسی، اجتماعی خود پرداختند.

آوازخوانی سنتی ایرانی، شعرخوانی، اهدای جوایز به قید قرعه به حاضرین در مراسم، پذیرایی و خاطره گویی از دوران دانشجویی توسط معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده از دیگر برنامه های این مراسم بود.

گفتنی است که در این مراسم با اهدای لوح تقدیر و جوایزی از اعضای تیم فوتسال دانشجویان دانشکده که در لیگ فوتسال دانشگاه موفق به کسب مقام قهرمانی شده بودند، تقدیر و تشکر به عمل آمد.

21 آذر 1395 / تعداد نمایش : 1998