متن کامل خبر


 
اراده الهی بر بقای شور حسینی در طول تاریخ

خلاصه خبر: از بین همه این ویژگی‌ها دو ویژگی تازگی یا ملال‌ناپذیری در همه دورانها و نیز ماندگاری بیش از دیگر ویژگی‌ها برجسته است و به چشم می‌آید. همانگونه که قرآن هیچگاه کهنگی نمی‌پذیرد و ما به هر میزان بیشتر قرآن را می‌خوانیم و یک سوره آن را تکرار می‌کنیم هیچ‌گاه احساس نمی‌کنیم که کهنه است. در حماسه عاشورا نیز با ذکر مصائب حضرت هیچ‌گاه احساس کهنگی و تکرار نداریم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در جلسه شورای دانشگاه ضمن تسلیت ایام عزاداری سیّد و سالار شهیدان و حماسه عاشورا به علت بقای این حماسه بزرگ اشاره کردند و گفتند: عده‌ای این سوأل را مطرح می‌کنند که چرا دهه اول محرم این قدر اصرار بر عزاداری باشکوه هست؟ آیا نمی‌شود آن را نداشت یا کم کرد؟ در علت‌یابی بقای حماسه عاشورا باید به مقایسه‌ای بین قرآن و عترت بپردازیم. ایشان ضمن بر شمردن برخی از ویژگی‌های قرآن کریم و تطبیق آن با عترت و به ویژه امام حسین (علیه السلام) افزودند: از بین همه این ویژگی‌ها دو ویژگی  تازگی یا ملال‌ناپذیری در همه دورانها و نیز ماندگاری بیش از دیگر ویژگی‌ها برجسته است و به چشم می‌آید. همانگونه که قرآن هیچگاه کهنگی نمی‌پذیرد و ما به هر میزان بیشتر قرآن را می‌خوانیم و یک سوره آن را تکرار می‌کنیم هیچ‌گاه احساس نمی‌کنیم که کهنه است. در حماسه عاشورا نیز با ذکر مصائب حضرت هیچ‌گاه احساس کهنگی و تکرار نداریم.

ایشان درباره ویژگی دوم گفتند: همانگونه که خداوند اراده کرده است که قرآن بماند و حتی یک حرف آن کم و زیاد نشود در حماسه عاشورا نیز خداوند اراده کرده است که بماند. این دست ما نیست که بخواهیم این حماسه بماند یا نماند. ایشان ضمن مقایسه‌ای بین حماسه عاشورا و شهداء آن با حوادث و وقایع به ظاهر بسیار بزرگتر در طول تاریخ قبل و بعد از حماسه عاشورا، مثل قیام توابین، قیام مختار، مثل قیام طفّ و شهداء آن تا دهها میلیون کشته در جنگ‌های جهانی گفتند: هیچ یک از اینها در تاریخ نمانده است، مگر در کتابخانه‌ها و قفسه‌های گرد خورده که بسیار بسیار اندک به آن مراجعه می‌شود.

دکتر فلاح‌رفیع در ادامه گفتند: حتی ما نمی‌توانیم برای پیامبر خدا و دیگر ائمه (علیهم السلام) مثل امام حسین(علیه السلام) عزاداری کنیم اگر چه پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) قطعا برتر از امام حسین(علیه السلام) بودند و امام علی (علیه السلام) و و امام حسن (علیه السلام) نیز همچنین. بنابراین ، بقای عزاداری‌ها و این همه شور و شین‌ها نیست مگر با اراده الهی نه خواست غیرخداوند حتی شیعیان مخلص و ارادتمندان. البته اینها توفیق نوکری و خدمتگزاری پیدا می‌کنند. کسانی که لیاقتی دارند در این دستگاه برای خدمت راه داده می‌شوند. اما اصل بقاء به دست غیرخدا نیست. لذا این چشمه جوشان همچنان در طول تاریخ به پیش می‌رود و روز به روز و سال به سال این موج گسترده‌تر می¬شود.

ایشان ضمن اشاره به یک نکته گفتند: این نکته هم مهم است که همانطور که امام علی (علیه السلام) درباره قرآن می‌فرماید؛ خدا را خدا را درباره قرآن. خدا را درباره قرآن در نظر بگیرید. نکند که دیگران در عمل به قرآن بر شما پیشی بگیرند . درباره ائمه (علیهم السلام) نیز واقعیت همینطور است که چه بسا دیگرانی که شیعه و حتی مسلمان هم نیستند اما با شناخت ائمه ما به ویژه حماسه بزرگ عاشورا و امام حسین (علیه السلام) مجذوب این حماسه شوند. اما ما خدای ناکرده بر اثر القائات و شبهات عقب بمانیم. در این زمینه باید با افتخار به پیش برویم و فعالانه نیز به پیش برویم نه منفعلانه.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ادامه دادند: دیگران حتی غیر مسلمانان اعم از اندیشمندان و انسان‌های عادی پس از آشنایی با این حماسه عظیم به آن گرایش پیدا کرده‌اند و خود را در معرض فضایل آن قرار داده‌اند نکند ما در این زمینه عقب بمانیم.

دکتر فلاح رفیع در پایان به همه مدیران دانشگاه توصیه کردند با مشارکت در این مراسم هم خود از فیض این مجالس محروم نمانیم و هم موجب تشویق دیگران باشیم تا فضیلت مشارکت دیگران برای ما نیز نوشته شود.


27 شهریور 1397 / تعداد نمایش : 941