مراسم تشییع و خاکسپاری شهید گمنام در دانشکده کشاورزی برگزار شد.

خلاصه خبر: به گزارش روابط عمومی دانشکده، همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در روز دوشنبه مورخ 9/12/1395 یکی از شهیدان گمنام عملیات بدر فرزند روح ا.. و یادگار دوران دفاع مقدس از باغ موزه ی ملی گیاهشناسی ایران تشییع و در محل دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس به خاک سپرده شد.

 به گزارش روابط عمومی دانشکده، همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در روز دوشنبه مورخ 9/12/1395 یکی از شهیدان گمنام عملیات بدر فرزند روح ا.. و یادگار دوران دفاع مقدس از باغ موزه ی ملی گیاهشناسی ایران تشییع و در محل دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس به خاک سپرده شد.

مراسم تشييع این شهید والامقام ساعت 9 صبح روز دوشنبه از مسجد حضرت رسول(ص) واقع در باغ موزه ملی گیاه شناسی شهرک پژوهش، علم و فناوری با قرائت زیارت عاشورا و حضور گسترده و پرشور مردم و دانشگاهیان و اعضای هیئت علمی موسسات، پژوهشگاه ها، پژوهشکده ها و سازمان های مستقر در بلوار پژوهش  با ذکر سلام و صلوات آغاز و همراه با تشریفات رسمی و مارش نظامی، در مسیر بلوار اصلی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع و باغ موزه گیاهشناسی و بلوار پژوهش، تشییع شد.

پس از ورود این شهید والامقام به محوطه ی دانشکده کشاورزی، نماز میت به امامت حجت الاسلام دکتر فلاح رفیع مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اقامه شد و شرکت کنندگان پس از نماز با همنوایی سرود "کجایید ای شهیدان خدایی" ، آمادگی خود را برای تکریم و پاسداری از ارزش‌های شهدای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی اعلام کردند.
سپس  این آلاله ی گمنام بر دوش مردم به سمت محوطه ی از پیش تعیین شده ی " گلزار شهید در دانشکده کشاورزی" تشییع و پس از برنامه های مختلف به خاک سپرده شد.

  قرائت آیاتی از کلام ا.. مجید، مرثیه سرایی و مداحی، خوانش وصیت نامه ی شهید دانشجو، سخنرانی سرداراسداللهی فرمانده لشکر محمد رسول ا... (ص)، نجوای مادر شهید صبوری با شهید گمنام، تلقین و تدفین شهید توسط حجت الاسلام روحی به همراهی یکی از فرزندان شهدای دانشگاه و سخنرانی آقای دکتر علی اصغر طالبی، رئیس دانشکده کشاورزی، از مهم ترین برنامه های این مراسم بود.

گفتنی است آقای دکتر طالبی در این مراسم طی سخنانی با ابراز خوشحالی و خرسندی از میزبانی دانشکده کشاورزی از این شهید خوشنام چنین گفت: با حمد و سپاس خداوند تبارک تعالی و با درود به ارواح طیبه و مطهر شهدای راه خدا و امام شهیدان و با آرزوی سلامت و طول عمر با عزت برای مقام معظم رهبری (دامت توفیقاته)، خداوند متعال را خالصانه و خاضعانه شاکریم که بر ما منت نهاد و اراده او بر این تعلق گرفت که شهیدی از خیل عظیم شهدای راه خدا و شهدای گرانقدر دفاع مقدس در دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس آرام بگیرد. سپاسگزارم از همه عزیزان و بزرگوارانی که وسیله شدند برای تحقق این واقعه بزرگ در دانشکده کشاورزی و عزیزانی که طی ماه­های گذشته برای برگزاری باشکوه این مراسم تلاش فراوانی کردند. امروز که اینجا جمع شدیم در محضر شهید گرانقدری هستیم از شهدای عملیات بدر که در اسفند ماه سال 1363 در منطقه غرب هورالهویزه در جنوب کشور به وقوع پیوست. این عملیات یکی از سخت­ترین، پیچیده­ترین و مظلومانه­ترین نبردهای رزمندگان اسلام در طول دوران دفاع مقدس بود که به شهادت جمع زیادی از رزمندگان اسلام از جمله شهید مهدی باکری، فرمانده بزرگی که پیکر او در رود دجله ناپدید شد، انجامید. در مورد این عملیات نقل شده است از شهید صیاد شیرازی، که هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران اسلامی بود، که: من در این عملیات فرماندهی را دیدم که به دلیل از دست رفتن نیروهای تحت امرش لحظه به لحظه چهره اش تکیده­تر و موهای او سفید می­شد. این عملیات به دلیل بمباران شدید شیمیایی منطقه توسط نیروهای عراقی،  به اهداف از پیش تعیین شده نرسید و متعاقب آن موجی از نگرانی و ناراحتی، رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس را فرا گرفت و علاوه بریاد خدا، آنچه که همه را آرام کرد پیام حضرت امام (ره) برای رزمندگان شرکت کننده در این عملیات بود که فرمودند هیچ جای نگرانی نیست و همه ما باید بدانیم که تابع اراده خداوند هستیم و اگر کار برای خدا باشد شکست ندارد. بعد از این پیام بود که چهره ی رزمندگان باز شد، نگرانی­ها از بین رفت و بازسازی یگان­های عملیاتی برای عملیات های بعدی شروع شد.

رئیس دانشکده کشاورزی گفت: این شهیدی که امروز در محضر او هستیم و او هم حاضر و ناظر بر ما است، شهیدی است که بیش از 30 سال قبل در عملیاتی با رمز یا فاطمه زهرا (س) به شهادت رسید و امروز در ایام فاطمیه در این مکان آرام گرفت. شهیدی که از این پس نگین و ستاره ی درخشان دانشکده ما و این منطقه از تهران خواهد بود. البته همه ی شهدای ما چون ستارگانی می­درخشند که ما و آیندگان مسیر را گم نکنیم. یاد شهدا به ما یادآوری می­کند که برای حفظ این آب و خاک و این انقلاب انسان های زیادی از جان خود گذشتند و خون های فراوانی بر زمین ریخته شد تا این کشور سرافراز و استوار بماند.یاد این شهدا به ما یادآوری می­کند که در جهان بی­ثبات امروز که قدرتمندان عالم به طور پیوسته در صدد چپاول و نابودی کشورهای ضعیف و به ویژه کشورهای اسلامی هستند، برای نفی سلطه و حفظ استقلال کشور باید همواره آماده بود. جنگ تحمیلی به ما آموخت که برای دفاع از کشور باید قدرتمند بود و این قدرت باید درونی و برآمده از تلاش و مجاهدت فرزندان این سرزمین باشند.     جنگ تحمیلی و شهدا همچنین به ما آموختند در زمانه­ای که همه قدرت­های جهانی و استکبار در حمایت از دشمن ما از هیچ گونه کمکی به صدام دریغ نکردند، می­توان با اعتماد به خداوند متعال، با اراده­های پولادین و با اعتقاد به درستی مسیر و با اطاعت از رهبری در مقابل همه دنیای آنها ایستاد و آنها را وادار به پذیرش شکست کرد.

     امروز هم آنچه که رضایت خداوند تبارک و تعالی و شهدای عزیز ما را در پی دارد کار و تلاش و خدمتگذاری بیشتر برای رساندن کشور به قله­های پیشرفت مادی و معنوی و اجرای احکام دینی و ارزشهای اخلاقی، اسلامی و انقلابی است. مسیری که در همه 38 سال بعد از پیروزی انقلاب به درستی طی شده و باید با توان و همت بالاتر و والاتر و با انگیزه­های الهی تداوم پیدا کند و هر کس با هر نگرشی اگر در درستی این مسیر ایجاد تردید کند کار ناثوابی انجام داده است. البته به مقتضای زمان و شرایط جدید پیشرفت های کشور باید به نحوی سازماندهی شود که اثر آن در زندگی اقتصادی و اجتماعی و به تبع آن زندگی معنوی احاد ملت پررنگ تر از گذشته باشد و البته باید همیشه به یاد داشته باشیم پایداری، قدرتمندی و پیشرفت ها و افتخارات جمهوری اسلامی مدیون خون شهدا و جانفشانی جوانان عزیز در دوران دفاع مقدس است و تا جهان باقی است این ملت و این کشور به شهدا مدیون هستند.

   آقای دکتر طالبی گفت: مقام معظم رهبری در یکی از پیام هایی که برای تدفین شهدای گمنام صادر کردند می­فرمایند پیکر مطهر و معطر شهدا هر جا آرام گیرد یاد مبارک، آرام­بخش و بهجت انگیز خود را در فضا می­پراکند و صفا و معنویت می­آفریند.

    امروز ما به این صفا و معنویت در محیط های دانشگاه­ها نیاز داریم. به روحیات پرامید، پرتلاش و پرانگیزه در نسل جوان نیاز مبرم داریم.

     ما باید به طور پیوسته به منش و سیره شهدا رجوع کنیم و رفتار و کردار آنها را سرمشق زندگی و کار خود قرار دهیم. بزرگترین ویژگی که باعث می­شود شهدا به چنان جایگاهی دست یابند که در قرآن کریم در ردیف صالحین و صدیقین و انبیاء از آنها نام برده شود عمل و وظایف دینی و اعتقاد عمیق به خداوند تبارک و تعالی و به توحید، معاد، نبوت، عدل و امامت است. پس مطالعه ی وصیت نامه شهدا برای ما و برای آیندگان همیشه آموزنده است. در وصیت نامه بسیاری از شهدا به وحدت و انسجام ملت تأکید شده است. وحدت رمزی است که آثار آن را در همه موفقیتهای کشور در این 38 سال بعد از پیروزی انقلاب به روشنی می­توان دید و برعکس بسیاری از اختلافات ریشه در هوای نفس و حب دنیا دارد و از سرعت کشور به سمت قله­های پیشرفت و سعادت خواهد کاست.     در وصیت نامه بسیاری از شهدا بر اطاعت و حمایت از امام، ولایت فقیه و رهبری نظام به عنوان کانون انسجام و همبستگی و هدایت ملت تأکید شده است و مبنای این اطاعت اعتقادی است و ریشه در تفکر اسلامی و بینشی دینی دارد.

آقای دکتر طالبی در پایان گفت: فرصت را غنیمت می­شمارم و به نمایندگی از همکاران خودم در دانشگاه تربیت مدرس، از جناب سردار باقرزاده، فرمانده محترم کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح، و جناب آقای رضایی که با خاکسپاری این شهید عزیز در دانشکده کشاورزی موافقت کردند و همچنین جناب آقای دکتر احمدی رئیس محترم دانشگاه تربیت مدرس، هیئت رئیسه ی محترم دانشگاه و جناب آقای دکتر فلاح رفیع نماینده محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، که حمایت های بی­دریغ این عزیزان بسیار راه گشا و ارزشمند بود، تشکر و قدردانی می نمایم. سپاسگزاری می­کنم از شهرداران و کارکنان شریف شهرداری های مناطق 21 و 22 تهران، رؤسا و اعضای هیأت علمی متعهد سازمانها، مؤسسات، پژوهشگاه­ها و پژوهشکده­های مستقر در بلوار پژوهش به ویژه برادر بزرگوار جناب آقای دکتر جلیلی رئیس محترم مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع که خود افتخار دارند که برادر شهید هستند. همچنین سپاسگزاریم از برادران و خواهران بسیج، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، لشکر 27 رسول ا... (ص)، فرماندهان و نیروهای نظامی و انتظامی، پلیس خدمتگذار، دانشگاه علوم انتظامی امین، امام جماعت و مردم شریف منطقه وردآورد و آتش­نشانی و نیروهای هلال احمر و به ویژه سپاسگزاریم از شما دانشگاهیان متعهد و مردم قدرشناس که با شور و اشتیاق در این مراسم باشکوه شرکت فرمودید.امیدوارم که لیاقت و شایستگی میزبانی از این شهید عزیز را داشته باشیم و از معنویت و صفایی که به واسطه حضور " شهید " در دانشکده کشاورزی فراهم شده استفاده کنیم و مجدداً پیمان ببندیم که راه شهیدان عزیز را با تلاش، مجاهدت و خدمتگذاری بیشتر ادامه بدهیم تا انشاءا... خداوند تبارک و تعالی، سرانجام همه ما را ختم به خیر کند.
شایان ذکر است که برنامه ی دفن شهید گمنام در دانشکده ی کشاورزی از حدود یک سال پیش مطرح و آقای دکتر محمدتقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس ضمن استقبال از این طرح، آقای دکتر علی اصغر طالبی، رئیس دانشکده کشاورزی، را به عنوان مسئول پیگیری موضوع تعیین نمودند. سپس ستاد استقبال از این شهید خوشنام شامل کمیته های مختلف فرهنگی، اجرایی، عمرانی، تبلیغاتی و امنیتی و انتظامی تشکیل و این مراسم در تاریخ 9 اسفندماه 95 با شکوه هر چه تمام برگزار شد.


10 اسفند 1395 / تعداد نمایش : 2456